Feeling Good~~



Thursday, March 17, 2011

My New Addiction

          Assalamualaikum yeorobun.. hihi.. dah lame yommo tak membelek2 blog nih.. hehe.. idea tu, tak datang2, kalau nk disharekan jugak takut tak menjadi (takde org nk bace pun ) huhuhu.. tp, kali ni, yommo dgn semangat yg kental, nk share jugak this excitement of mine to uols.. hehe..

         First of all, yommo sebenarnye dah lame mengidam this 'thing'. sejak sekolah rendah kot.. skrg dah tamat sekolah menengah dah.. hehe.. baru2 ni.. tahap mengidam tu memuncak sampai ke tanah tertnggi gunung himalaya, ditambah plak dgn peluang yg muncul hanya skali dlm hidupku.. dgn kudrat yg ade, ku berjaya memilikinya... here it is.. my new hobby..

waa megahnye warnamu... :D

         haaa, korang kenal kan kasut ber-roda ni.. kebiasaan org pnggil roller blade or skates.. tp, to be precise, it is called inline skates.. hihi.. sedikit pengenalan tntang kasut roda ni dan kegunaannya.. Roller skating is the traveling on smooth surfaces with roller skates. It is a form of recreation as well as a sport, and can also be a form of transportation.  kasut ni ade bnyk jenis.. and of course, bnyk style and design nye.. tak pandai nak describe, bg tunjuk gmbr jelah k.. hihi..

(1) wahh.. hebat giler design ni


(2) yang ni namenye roller skate.

(3) ni inline skate (same as no 1) with smaller, cute rollers hihi


(4) this one, ice skates (jom gi sunway) hehe

      Walaupun masih baru dalam dunia skating ni.. sy, as an amateur, really hope that sy dpt main this thing like i am walking.. nak merasai kelajuan (nak berlari xlaju) dan i wanna feel wind blowing into my face as i cruising with it.. (dah start berangan dah).. waaaa.. *pitam

      Motif yommo share ni sbb, yommo dah memilikinya~~! tak berangan mane laa kan.. hehe.. skrg ni yommo tngh bertungkus lumus nak mengawal kestabilan kasut roda ni dulu.. nak gerak laju2 khuatiri akan buntutku mencium lantai.. (auchh~!) and when it happens, it really hurt.. uhuhu.. 


adeh adehh.. i cant feel my butt.. aauch~~! LOL


        Walaupun banyak kali jatuh, yommo tidak sesekali jatuh tak terbangun... akan ku bgkit semula untuk meneruskan permainan walaupun jatuhnye tak terkira dek jari jemari tangan+kaki.. hehehe.. Some people might think that i must have been falling quite like an atom bomb, but, actually, i am~~! but with little support with my hands, i manage to increase the impact time (less hurt).. hehe..  



      Ade 2 tujuan why i bought this thing.. first, i really eager to learn and play.. and second, im going to meet my date through this sport.. in detail, iceskating.. hihihi.. this is what i called, preparation.. hehehe.. so u guys better wish my goodluck k.. dalam mempelajari dunia skating ni dan juga, to get her.. :D :D *blushing

ok u guys, i better continue with my preparation.. :D :D so long, tata~~~



2 comments:

  1. hai saye da follow awk :) follow me back @ tayarpancit.blogspot.com

    ReplyDelete